Weesperstraat 402, 1018 DN Amsterdam

020- 4280237
info@amsteloefentherapie.nl

 
 
Amstel Oefentherapie biedt:
Oefentherapie Cesar - Mensendieck
Kinderoefentherapie
Psychosomatische Oefentherapie
 
Amstel Oefentherapie biedt:
Oefentherapie Cesar en Mensendieck
Kinderoefentherapie
Psychosomatische Oefentherapie

Werkwijze

Lees wat u kan verwachten als u zich aanmeldt.

Aanmelding

U kunt rechtstreeks naar een oefentherapeut zonder eerst naar uw (huis)arts te gaan voor een verwijsbrief. Neem bij het eerste consult uw verzekeringsgegevens mee als u aanvullend verzekerd bent. Als u voldoende aanvullend verzekerd bent kunnen wij de behandelingen bij uw verzekeraar declareren. Als u een verwijsbrief heeft van uw (huis)arts, neem die dan ook mee.

Onderzoek

Als u zich zonder tussenkomst van een arts aanmeldt, zullen wij in eerste instantie een screening doen. Hiermee wordt bekeken of de problemen die u ervaart een indicatie zijn voor behandeling. Indien dit niet het geval is zullen wij u adviseren om naar de huisarts te gaan om de klacht verder te laten onderzoeken. In alle andere gevallen volgt het lichamelijke onderzoek om de samenhang tussen de klacht, lichaamshouding, bewegingsgewoontes en ademhaling te bepalen.

Behandeling

Met de bevindingen uit het vraaggesprek en het onderzoek stellen we een individueel behandelplan op waarin uw hulpvraag centraal staat. In de behandelingen bieden we u met informatie, adviezen en oefeningen inzicht in uw huidige (mogelijk ongunstige) manier van bewegen. Het begeleiden van dit leerproces naar ontspannen en functioneel bewegen richt zich op het leren loslaten van spanning in actieve omstandigheden zoals die voorkomen in het dagelijkse leven. ‘Hoe zit je achter een beeldscherm en wat gebeurt er met de ademhaling als de werkdruk toeneemt? Zijn je schouders opgetrokken als je fiets? Wat doe je met je onderrug als je bukt?’ zijn o.a. vragen die aan bod kunnen komen.

Contact met derden

In uw belang vinden wij overleg en contact met uw arts en/of specialist essentieel. Dit doen wij alleen in samenspraak met u. Naast het onderhouden van contact met uw arts of specialist, hebben wij ook relaties met andere (para)medici, zoals fysio-, manueel-, psychotherapeuten en logopedisten. Als wij van mening zijn dat een andere behandelmethode op een bepaald moment meer geschikt is voor de behandeling van uw klachten dan zullen wij u hierin adviseren.

Meer weten?

Ontdek meer over Oefentherapie Cesar - Mensendieck, Kinderoefentherapie en Psychosomatische Oefentherapie via de beroepsvereniging.

→ Ga naar de website

Nieuws

Per 1 januari 2018 worden de eerste 12 behandelingen bij artrose aan heup of knie vanuit de basisverzekering vergoed.
Zonder eigen risico van de eerste 20 behandelingen.

Achtergonden

40 blogposts over gezondheid, leven en bewegen.

→ Lees verder...

 

 

Wij zijn te vinden op
Facebook