Weesperstraat 402, 1018 DN Amsterdam

020- 4280237
info@amsteloefentherapie.nl

 
 
Amstel Oefentherapie biedt:
Oefentherapie Cesar - Mensendieck
Kinderoefentherapie
Psychosomatische Oefentherapie
 
Amstel Oefentherapie biedt:
Oefentherapie Cesar en Mensendieck
Kinderoefentherapie
Psychosomatische Oefentherapie

Werkwijze

Lees wat u kan verwachten als u zich aanmeldt.

Integrale aanpak

De psychosomatische oefentherapeut behandelt klachten waarbij lichamelijke en psychosociale problemen een rol spelen in het ontstaan en voortbestaan van deze klachten.

Aanmelding

U kunt rechtstreeks naar een oefentherapeut zonder eerst naar uw (huis)arts te gaan voor een verwijsbrief. Neem bij het eerste consult uw verzekeringsgegevens mee als u aanvullend verzekerd bent. Als u voldoende aanvullend verzekerd bent kunnen wij de behandelingen bij uw verzekeraar declareren. Als u een verwijsbrief heeft van uw (huis)arts, neem die dan mee.

Onderzoek

Als u zich zonder tussenkomst van een arts aanmeldt, zullen wij in eerste instantie een screening doen. Hiermee wordt bekeken of de problemen die u ervaart een indicatie zijn voor behandeling. Indien dit niet het geval is zullen wij u adviseren om naar de huisarts te gaan om de klacht verder te laten onderzoeken. In alle andere gevallen volgt een gesprek en indien nodig een lichamelijke onderzoek om wensen, klachten, problemen, stress en oorzaken te inventariseren.

Behandeling

Met de bevindingen uit het gesprek en het onderzoek stellen we een individueel behandelplan op waarin uw wensen centraal staan. De begeleiding bestaat o.a. uit:

  • Therapeutische gesprekken, met als doel de problemen helder te krijgen, deze te verwerken en indien mogelijk op te lossen of beter te leren hanteren.
  • Cognitieve gedragstherapie, waardoor u meer inzicht krijgt in gedachten, emoties en gedrag en leert er beter mee om te gaan.
  • Therapeutisch lichaamswerk, door middel van ontspannings-, adem- en aandachtstraining en expressieoefeningen leert u weer in balans, tot rust en in uw kracht te komen.

Contact met derden

In uw belang vinden wij overleg en contact met uw arts, psychotherapeut of andere discipline essentieel. Dit doen wij alleen in samenspraak met u. Als wij van mening zijn dat een andere behandelmethode op een bepaald moment meer geschikt is, dan zullen wij u hierin adviseren.

Meer weten?

Ontdek meer over Oefentherapie Cesar - Mensendieck, Kinderoefentherapie en Psychosomatische Oefentherapie via de beroepsvereniging.

→ Ga naar de website

Nieuws

Per 1 januari 2018 worden de eerste 12 behandelingen bij artrose aan heup of knie vanuit de basisverzekering vergoed.
Zonder eigen risico van de eerste 20 behandelingen.

Achtergonden

40 blogposts over gezondheid, leven en bewegen.

→ Lees verder...

 

 

Wij zijn te vinden op
Facebook