Weesperstraat 402, 1018 DN Amsterdam

020- 4280237
info@amsteloefentherapie.nl

 
 
Amstel Oefentherapie biedt:
Oefentherapie Cesar - Mensendieck
Kinderoefentherapie
Psychosomatische Oefentherapie
 
Amstel Oefentherapie biedt:
Oefentherapie Cesar en Mensendieck
Kinderoefentherapie
Psychosomatische Oefentherapie

Assertiviteitstraining voor Vrouwen - A

De training is onderverdeeld in 3 workshops die op elkaar bouwen. Deel A en deel B kunnen onafhankelijk van elkaar gevolgd worden. De nadruk van de training ligt op speelsheid en plezier, het is/ vervangt géén therapie. Doel van de workshop is het ontdekken van eigen kwaliteiten en krachten om zo beter voor jezelf op te komen.

Data: zaterdag 28 januari, 4 en 11 februari 2012
Tijd: 10:00-13:00 uur
Deelnemersaantallen: 8 - 16 vrouwen
Kosten: € 140,00 / € 90,00 Stadspas/CJP

Workshop 1: Typisch vrouw - typisch man

Vrouwen willen graag aardig gevonden worden, daarbij handelen ze bewust of onbewust volgens stereotypische verwachtingen. In de workshop leggen we de typische handelingspatronen bloot en leren er op theatrale wijze mee te spelen en te beïnvloeden.

Workshop 2: ‘Nee’ leren zeggen voor beginners

‘Nee’ leren zeggen is een belangrijke stap richting zelfbewust optreden en onafhankelijk beslissen. Hierbij hoort ook kritiek kunnen ontvangen en geven. Aan de hand van oefeningen en scènes ontwikkelen we tools die je in het dagelijkse leven kan toepassen.

Workshop 3: ‘Tot hier en niet verder’

Om je grenzen aan te geven, moet je weten wat je wel en niet wilt. Met fysieke oefeningen en luchtige theaterscenes gaan we op zoek naar het formuleren van je eigen doel en het effectief aangeven van grenzen.

Assertiviteitstraining voor vrouwen - B

De training is onderverdeeld in 3 workshops die op elkaar bouwen. Deel A en deel B kunnen los van elkaar gevolgd worden. De nadruk van de training ligt op speelsheid en plezier. Het is geen therapie. Doel van de workshops is het ontdekken van eigen kwaliteiten en krachten om zo beter voor jezelf op te komen.

Data: zaterdag 10, 17 en 31 maart 2012
Tijd: 10:00-13:00 uur
Deelnemersaantallen: 8 - 16 vrouwen
Kosten: € 140,00 / € 90,00 Stadspas/CJP

Workshop 1: Altijd maar die glimlach…

“Al twintig jaar glimlach ik naar iedereen, ook al ben ik boos of gekwetst”. In fysieke oefeningen en theatrale scenes uit het dagelijkse leven en sprookjes spelen we met lichaamstaal en ontwikkelen inzichten om zelfbewuster over te komen.

Workshop 2: Vrouw en macht

‘Macht’ is een besmet woord. Veel vrouwen zien af van macht waardoor traditionele hiërarchische verhoudingen overeind blijven. In deze workshop leren we op een vrolijke manier spelen met status en macht en verkennen wij nieuwe strategieën om machtsverhoudingen te veranderen.

Workshop 3: Korte metten met bekende valkuilen

Verschillende basispatronen houden vrouwen tegen om voor zich zelf op te komen. Wij bekijken deze patronen op een theatrale manier en zoeken gezamenlijk naar wegen uit deze valkuilen.

Aanmelding bij Sigrid Stam, via de praktijk op 020 - 4280 237 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer weten?

Ontdek meer over Oefentherapie Cesar - Mensendieck, Kinderoefentherapie en Psychosomatische Oefentherapie via de beroepsvereniging.

→ Ga naar de website

Nieuws

Per 1 januari 2018 worden de eerste 12 behandelingen bij artrose aan heup of knie vanuit de basisverzekering vergoed.
Zonder eigen risico van de eerste 20 behandelingen.

Achtergonden

40 blogposts over gezondheid, leven en bewegen.

→ Lees verder...

 

 

Wij zijn te vinden op
Facebook