Weesperstraat 402, 1018 DN Amsterdam

020- 4280237
info@amsteloefentherapie.nl

 
 
Amstel Oefentherapie biedt:
Oefentherapie Cesar - Mensendieck
Kinderoefentherapie
Psychosomatische Oefentherapie
 
Amstel Oefentherapie biedt:
Oefentherapie Cesar en Mensendieck
Kinderoefentherapie
Psychosomatische Oefentherapie

Klachten aan nek, schouders, armen en rug? Kom dan naar therapieles.

Lessen

De lessen zijn wekelijks en er wordt geoefend in een groep van max. 5 personen. Tijdens de les is er aandacht voor het bevorderen van ontspanning, kracht, mobiliteit en coördinatie. Doel is het vergroten van uw lichaamsbewustzijn en intrainen van een optimaal houdings- en bewegingsgedrag dat klachten blijvend verminderd. De technieken die worden gebruikt zijn uit de Oefentherapie Cesar en Bharatayoga.

Doelgroep

De lessen zijn geschikt als u:

  1. na individuele behandelingen in onze praktijk verder wil met het intrainen van een juiste houdings- en bewegingsgedrag;
  2. bij een andere oefen-, fysiotherapeut of aanverwante therapie onder behandeling bent geweest;
  3. zonder behandeling je klachten redelijk onder controle hebt, en deze nog beter wil leren beheersen door regelmatige oefening onder begeleiding.

Intake

Voorafgaande aan deelname is een individueel gesprek en lichamelijk onderzoek de basis om de samenhang tussen uw klacht, lichaamshouding en bewegingsgewoontes te onderzoeken. Als u bij één van ons onder behandeling bent (geweest), is de informatie van de therapeut de basis voor deelname.

Evaluatie

Er is tussentijds ruimte voor evaluatie en advies. Je kunt ten alle tijden besluiten:

  1. zelfstandig verder te oefenen;
  2. de lessen te vervolgen;
  3. een aantal individuele sessies oefentherapie te volgen bij specifieke vragen.

Dag en tijd

Lessen zijn er op vrijdag van 08:45 - 09:45 uur en woensdag van 18:30 - 19:30 en 20:00 - 21:00 uur op onze praktijk aan de Weesperstraat 402. Informeer eventueel bij andere voorkeur in dag/tijd naar de mogelijkheden. Op basis van aanvraag worden nieuwe groepen gevormd.

Vergoeding

De lessen worden door de meeste aanvullende verzekeringen vergoed. Zonder deze vergoeding kost een serie van 10 lessen € 150,- (12 weken geldig). Controleert u zelf het aantal lessen dat wordt vergoed. Een verwijzing van de huisarts is vanaf 1 juli 2008 niet meer nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Docent

Sigrid Stam is oefentherapeut bij Amstel Oefentherapie. Ze is gespecialiseerd in werkgerelateerde klachten (RSI/CANS), lage rugklachten en spanningsklachten. Daarnaast is ze als bedrijfsoefentherapeut gericht op het verbeteren van ergonomie, en houdings- en bewegingsgedrag op de werkplek.

Aanmelding via de praktijk op 020 - 4280 237 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer weten?

Ontdek meer over Oefentherapie Cesar - Mensendieck, Kinderoefentherapie en Psychosomatische Oefentherapie via de beroepsvereniging.

→ Ga naar de website

Nieuws

Per 1 januari 2018 worden de eerste 12 behandelingen bij artrose aan heup of knie vanuit de basisverzekering vergoed.
Zonder eigen risico van de eerste 20 behandelingen.

Achtergonden

40 blogposts over gezondheid, leven en bewegen.

→ Lees verder...

 

 

Wij zijn te vinden op
Facebook