Weesperstraat 402, 1018 DN Amsterdam

020- 4280237
info@amsteloefentherapie.nl

 
 
Amstel Oefentherapie biedt:
Oefentherapie Cesar - Mensendieck
Kinderoefentherapie
Psychosomatische Oefentherapie
 
Amstel Oefentherapie biedt:
Oefentherapie Cesar en Mensendieck
Kinderoefentherapie
Psychosomatische Oefentherapie

Yogatherapie bij klachten aan nek, schouders, armen, rug en ademhaling.


Lessen

De lessen zijn wekelijks, in een groep van max. 7 personen. Tijdens de les is er aandacht voor het bevorderen van ontspanning, kracht, mobiliteit en coördinatie. Doel is het te vergroten en een optimaal houdings- en bewegingsgedrag in te trainen. De technieken die worden gebruikt zijn uit de Oefentherapie Cesar en Critical Alignment Yoga van Gert van Leeuwen.

Doelgroep

De lessen zijn geschikt als u:

  1. na individuele behandelingen in onze praktijk verder wil met het intrainen van een juist houdings- en bewegingsgedrag;
  2. bij een andere oefen-, fysiotherapeut of aanverwante therapie onder behandeling bent geweest;
  3. zonder behandeling je klachten redelijk onder controle hebt, en deze nog beter wil leren beheersen door regelmatige oefening onder begeleiding.

Intake

Voorafgaande aan deelname is een individueel gesprek en lichamelijk onderzoek om de samenhang tussen uw klacht, lichaamshouding en bewegingsgewoontes te onderzoeken. Als u bij één van ons onder behandeling bent (geweest), kan het zijn dat de informatie van de therapeut voldoende is voor deelname.

Evaluatie

Er is voor/na de les tijd voor evaluatie en advies. Deze tijd is beperkt. Voor een uitgebreider advies kan een individuele afspraak worden gemaakt.

Dag en tijd

Vrijdag 09:45 - 10:45

Vergoeding

Een les is € 12,50. Maandelijks ontvangt u een factuur. Bij een aanvullende verzekering kunt u proberen deze in te dienen bij de zorgverzekeraar. Bij een aantal verzekeraars worden deze lessen vergoed. Check dit zelf. Een intake wordt sowieso door de aanvullende verzekering vergoed. Deze declareren wij rechtstreeks. Gemiste lessen worden in rekening gebracht. Er is op aanvraag en bij voldoende capaciteit de mogelijkheid een gemiste les in te halen.

Docent

Sigrid is gespecialiseerd in het behandelen van spanning- en overbelastingsklachten die zich uiten in klachten aan nek, schouders, wervelkolom, bekken en ademhaling. Haar kennis van yoga heeft ze opgedaan door jarenlange intensieve oefening en een 2-jarige opleiding tot yogadocent aan het Critical Alignment Yoga Instituut van Gert van Leeuwen.

Aanmelding via de praktijk op 020 - 4280 237 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer weten?

Ontdek meer over Oefentherapie Cesar - Mensendieck, Kinderoefentherapie en Psychosomatische Oefentherapie via de beroepsvereniging.

→ Ga naar de website

Nieuws

Per 1 januari 2018 worden de eerste 12 behandelingen bij artrose aan heup of knie vanuit de basisverzekering vergoed.
Zonder eigen risico van de eerste 20 behandelingen.

Achtergonden

40 blogposts over gezondheid, leven en bewegen.

→ Lees verder...

 

 

Wij zijn te vinden op
Facebook