Weesperstraat 402, 1018 DN Amsterdam

020- 4280237
info@amsteloefentherapie.nl

 
 
Amstel Oefentherapie biedt:
Oefentherapie Cesar - Mensendieck
Kinderoefentherapie
Psychosomatische Oefentherapie
 
Amstel Oefentherapie biedt:
Oefentherapie Cesar en Mensendieck
Kinderoefentherapie
Psychosomatische Oefentherapie

Yoga therapie

Je oefent met houding, beweging en ademhaling om klachten te verminderen en ontspanning, kracht en coördinatie voelbaar te maken. De aandacht richt zich op (over)spanningsklachten, die zich lichamelijk uiten in hoofd, nek, schouders, rug, borst, armen, buik en ademhaling.

Doel is het voelbaar maken waar spanning zich in jouw lichaam vastzet, en deze spanning te leren neutraliseren (loslaten). Ontspanning, bewegelijkheid vanuit stabiliteit en een optimale coördinatie met gerichte krachtsopbouw vormen de basis. Het uiteindelijke streven is spanning te leren herkennen en loslaten in actieve omstandigheden zoals die voorkomen in je dagelijkse leven.

Technieken en oefeningen komen uit Critical Alignment Yoga, mindfulness, autogene training, ki en oefentherapie. De wekelijkse les is in een groep van max. 8 personen.

Docent

Sigrid is oefentherapeut Cesar met specialisatie psychosomatiek. Haar specialisatie is het behandelen van spanning- en overbelastingsklachten die zich o.a. uiten in nek, schouders, armen, rug en ademhaling. Haar kennis van Critical Alignment Yoga heeft ze opgedaan door jarenlange intensieve oefening en het volgen van de opleiding tot docent aan het Critical Alignment Yoga Instituut van Gert van Leeuwen.

Intake

Voorafgaande aan deelname is er een individueel gesprek en lichamelijk onderzoek om de samenhang tussen uw klacht en houding- en bewegingsgewoontes te onderzoeken. Als je bij Sigrid of een collega onder behandeling bent, of recent bent geweest, voldoet de bestaande informatie voor deelname.

Les

Vrijdag van 09:30 - 10:30 uur

Vergoeding

Na een gratis proefles kun je besluiten een blok van 10 lessen te volgen. Een blok van 10 lessen is €125,00 (3 maanden geldig). Je ontvangt na deelname en voortgang na de eerste les een factuur. De intake wordt vergoed als je voldoende aanvullend bent verzekerd.

Contact

Aanmelding via de praktijk op 020 - 4280 237 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat zeggen deelnemers?

‘De lessen van Sigrid waren pittig, leuk en stimulerend. Belangrijk in haar lessen zijn ontspanning, ademhaling, coördinatie en lichaamsgevoel, met aandacht voor de verschillende lichamelijke beperking van ieder van ons. Ik heb veel van haar geleerd en zal, na een periode van lessen, de aanwijzingen over de juiste houding en beweging zoveel ik kan in praktijk blijven brengen’. Joke Terheijden

‘Twee en een half jaar heb ik bij Sigrid Stam een keer per week yogalessen gevolgd in combinatie met cesartherapie. Veel aandacht werd besteed aan ontspanning in combinatie met inspanning. De lessen waren in moeilijkheidsgraad opgebouwd en in elke les kwam een specifiek onderdeel van het lichaam aan de orde. Persoonlijk heb ik veel gehad aan het juiste gebruik en het trainen van de rugspieren in combinatie met ademhaling. Een uur lang naar de rustige stem en de goede uitleg van Sigrid luisteren en de oefeningen doen, was een genoegen’. Antoinette Frijns

Meer weten?

Ontdek meer over Oefentherapie Cesar - Mensendieck, Kinderoefentherapie en Psychosomatische Oefentherapie via de beroepsvereniging.

→ Ga naar de website

Nieuws

Per 1 januari 2018 worden de eerste 12 behandelingen bij artrose aan heup of knie vanuit de basisverzekering vergoed.
Zonder eigen risico van de eerste 20 behandelingen.

Achtergonden

40 blogposts over gezondheid, leven en bewegen.

→ Lees verder...

 

 

Wij zijn te vinden op
Facebook