Weesperstraat 402, 1018 DN Amsterdam

020- 4280237
info@amsteloefentherapie.nl

 
 
Amstel Oefentherapie biedt:
Oefentherapie Cesar - Mensendieck
Kinderoefentherapie
Psychosomatische Oefentherapie
 
Amstel Oefentherapie biedt:
Oefentherapie Cesar en Mensendieck
Kinderoefentherapie
Psychosomatische Oefentherapie

Wervelkolom- en rugklachten

Oefentherapie bij mensen met lage rugpijn heeft effect. Het vermindert pijn en bevordert het functioneren. Mensen met chronisch lage rugklachten hebben veel voordeel bij een maatgerichte, individuele oefentherapeutische begeleiding. Dit blijkt onder meer uit onderzoeken van epidemioloog Maurits van Tulder aan Het VU medisch centrum. Onderzoek wijst ook uit dat negen van de tien volwassenen minstens eenmaal in hun leven rugklachten krijgen. Bij 90-95% is de oorzaak niet duidelijk. Wel staat vast dat overbelasting, spanning, een slechte conditie of verkeerd gebruik van de rug vaak een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en in stand houden van de klachten. Slechts bij 5-10% is er een duidelijk aanwijsbare oorzaak voor de rugklachten: een hernia, vernauwing van het wervelkanaal, verschuiven/afglijden/inzakken van wervels of een chronische aandoening zoals de ziekte van Bechterew.

Wanneer u problemen ervaart door pijn, stijfheid en/of krachtsvermindering beïnvloedt dit uw dagelijkse doen en laten. Het natuurlijke bewegen van de rug is belemmerd en wordt vaak onbewust gecompenseerd door minder optimale houdingen en bewegingen. Zo raken spieren uit balans. Ook kan de pijn negatieve invloed hebben op uw ademhaling, concentratievermogen, slaappatroon en stemming. Met onze behandelingen streven we naar een balans in belasting en belastbaarheid van uw lichaam. U leert hoe u uw houding en coördinatie kunt verbeteren, zodat de overbelasting van uw rug afneemt. Als u leert met de klachten om te gaan, kunt u deze in de toekomst voorkomen.

 

Cindy Stello is tekstschrijver en ervaringsdeskundige. Zij kreeg een dubbele hernia en kwam voor en na haar operatie bij ons onder behandeling. Ze houdt een blog bij voor iedereen die wil lezen hoe het dagelijks leven met een hernia eruit ziet, én voor mensen die willen weten wat je zelf kunt doen bij een hernia aan de lage rug: www.redjerug.blogspot.nl

Meer weten?

Ontdek meer over Oefentherapie Cesar - Mensendieck, Kinderoefentherapie en Psychosomatische Oefentherapie via de beroepsvereniging.

→ Ga naar de website

Nieuws

Per 1 januari 2018 worden de eerste 12 behandelingen bij artrose aan heup of knie vanuit de basisverzekering vergoed.
Zonder eigen risico van de eerste 20 behandelingen.

Achtergonden

40 blogposts over gezondheid, leven en bewegen.

→ Lees verder...

 

 

Wij zijn te vinden op
Facebook