Weesperstraat 402, 1018 DN Amsterdam

020- 4280237
info@amsteloefentherapie.nl

 
 
Amstel Oefentherapie biedt:
Oefentherapie Cesar - Mensendieck
Kinderoefentherapie
Psychosomatische Oefentherapie
 
Amstel Oefentherapie biedt:
Oefentherapie Cesar en Mensendieck
Kinderoefentherapie
Psychosomatische Oefentherapie

Heup- en bekkenklachten

Heup- en bekkenklachten komen in alle leeftijden en zowel bij mannen als bij (zwangere) vrouwen voor. Klachten van het heupgewricht worden meestal in de lies aangegeven. Bekkenklachten kunnen gevoeld worden aan de voorzijde bij het schaambot, in de lage rug met uitstraling in de buik, lies of bilregio (soms uitstraling tot aan de knie). De klachten kunnen wisselend aangegeven worden bij het lopen, zitten, staan of liggen (meestal ruglig of pijn ter hoogte van de heup wanneer je op de aangedane zijde ligt).

Bekkenpijn kan ook gerelateerd zijn aan zwangerschap. Onder invloed van grote lichamelijke veranderingen en een veranderende hormoonhuishouding wijzigt de stabiliteit van het bekken. Dit kan leiden tot verschillende pijnklachten (onderrug, liezen, schaamstreek, billen, benen) maar ook tot verminderde coördinatie.

De heup- en bekkenklachten kunnen het dagelijks functioneren behoorlijk belemmeren.

In de behandeling streven we ernaar om stabiliteit in het lichaam te (her)vinden. Het doel is weer optimaal te leren functioneren in het dagelijks leven en gedurende een periode van zwangerschap.

Meer weten?

Ontdek meer over Oefentherapie Cesar - Mensendieck, Kinderoefentherapie en Psychosomatische Oefentherapie via de beroepsvereniging.

→ Ga naar de website

Nieuws

Per 1 januari 2018 worden de eerste 12 behandelingen bij artrose aan heup of knie vanuit de basisverzekering vergoed.
Zonder eigen risico van de eerste 20 behandelingen.

Achtergonden

40 blogposts over gezondheid, leven en bewegen.

→ Lees verder...

 

 

Wij zijn te vinden op
Facebook