Weesperstraat 402, 1018 DN Amsterdam

020- 4280237
info@amsteloefentherapie.nl

 
 
Amstel Oefentherapie biedt:
Oefentherapie Cesar - Mensendieck
Kinderoefentherapie
Psychosomatische Oefentherapie
 
Amstel Oefentherapie biedt:
Oefentherapie Cesar en Mensendieck
Kinderoefentherapie
Psychosomatische Oefentherapie

Spanningsklachten

Veel mensen hebben klachten gerelateerd aan spanning en stress. Deze verschillende spanningsklachten ontstaan vaak door een verstoring in het evenwicht van onze belasting en belastbaarheid in het dagelijks leven. Fysieke- en mentale belasting spelen hierin een rol. Vaak blijven we maar gas geven en zijn we ons niet meer bewust van het feit dat we ook regelmatig even op de rem moeten trappen. Wanneer we maar gas blijven geven word het steeds moeilijker om te remmen. Je kan uit balans raken. Een disbalans in het autonome zenuwstelsel kan op langere termijn leiden tot overbelasting. Dit kan zich uiten in spier- en gewrichtspijn in o.a. nek, schouders en rug, hoofdpijn, benauwdheid, druk op de borst, hartkloppingen, duizeligheid, maag- en buikklachten, verlaagde weerstand, vermoeidheid en (chronische) onbegrepen pijnklachten. Mentaal kan het leiden tot lusteloosheid, onrust, slecht slapen of juist te veel slapen, concentratieproblemen, piekeren, onzekerheid, niet meer kunnen genieten en ontspannen, overmatig eten of alcohol gebruiken.

Onderzoek toont aan dat ontspanningsoefeningen helpen om deze klachten te verminderen en beheersbaar te maken. De oefeningen richten zich op het beter leren kennen van uw lichaam en ademhaling. Door het regelmatig herhalen van de oefeningen ontstaat herkenning van spanningen in het dagelijks leven. Deze bewustwording is essentieel om spanningen te kunnen reguleren.

Meer weten?

Ontdek meer over Oefentherapie Cesar - Mensendieck, Kinderoefentherapie en Psychosomatische Oefentherapie via de beroepsvereniging.

→ Ga naar de website

Nieuws

Per 1 januari 2018 worden de eerste 12 behandelingen bij artrose aan heup of knie vanuit de basisverzekering vergoed.
Zonder eigen risico van de eerste 20 behandelingen.

Achtergonden

40 blogposts over gezondheid, leven en bewegen.

→ Lees verder...

 

 

Wij zijn te vinden op
Facebook