Weesperstraat 402, 1018 DN Amsterdam

020- 4280237
info@amsteloefentherapie.nl

Oefentherapie

Beter bewegen kan leer je leren met de hulp van een oefentherapeut. Het uitgangspunt van de oefentherapie is dat de mens het vermogen heeft om te leren. En dus ook tot vorming en omvorming van gewoontes in houding, beweging en ademhaling. Een belangrijk doel van de behandelingen is het eigen bewegen te leren waarnemen en manieren aan te leren die mogelijk meer voordelen hebben. Als bewegen makkelijker wordt, kun je zo je klachten verminderen.

Houding en beweging

Staan, lopen, zitten, bukken, rennen, fietsen. Je beweegt de hele dag, vaak onbewust. Je hebt een eigen manier hierin gevonden. Alleen kan het zijn dat deze manier minder goed voor je is en er klachten ontstaan.

Ervaren wat je voorkeur is in houding en beweging en wat het kost aan inspanning, geeft zicht op de relatie met je klacht. Tijdens de behandeling ervaar je de reactie van het lichaam op overbelasting, spierspanningen en pijn. Als je de oorzaak van de klacht leert (h)erkennen kun je dit veranderen. De behandeling is altijd afgestemd op jouw situatie en dagelijkse activiteiten.

Klachten die wij behandelen

Kinderoefentherapie

Bewegen is essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Spelenderwijs ontplooien kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat vanzelf en goed, maar bij sommigen duurt het langer of gaat het anders dan gebruikelijk. Dan is springen, klimmen en spelenderwijs leren niet zo vanzelfsprekend.

Lees meer...

Psychosomatische Oefentherapie

Uit balans

Een te hoge werkdruk, teveel te doen thuis, ingrijpende gebeurtenissen, zorgen, conflicten en dagelijkse ergernissen kunnen stress geven. Je kunt daardoor uit balans raken. Veel en langdurige stress kan psychische en/of lichamelijke klachten veroorzaken. De psychosomatische oefentherapeut kan u helpen lichaam en geest weer in balans te brengen.

Gezonde stress

Stress, iedereen kent het. Positieve stress is nodig om optimaal te kunnen presteren. Het zorgt ervoor dat we meer uit onszelf halen, mits het wordt afgewisseld met rust en herstel. Stress moet aan en uit kunnen. Als stress teveel wordt, dreigt het gevaar dat het herstel onvoldoende is. Ongezonde stress uit zich dan in lichamelijke en psychische klachten, verminderde prestaties en verzuim.

Psychosomatische klachten

Stress kun je psychisch ervaren als je concentratie vermindert, je prikkelbaar wordt, gaat piekeren of problemen hebt met slapen. Stress kun je lichamelijk voelen door vermoeidheid, hoofdpijn, gespannen spieren en ontregeling van de ademhaling. Psychosomatische klachten zijn een combinatie van beiden. Ook de manier waarop je over je klachten denkt, voelt en ermee omgaat, spelen een rol bij het ontstaan van stressklachten.

Lees meer...

Slaapoefentherapie

Slaapklachten

Valt u moeilijk in slaap, wordt u 's nachts vaak wakker of kunt u vroeg in de ochtend niet meer slapen? Of merkt u dat u niet uitgerust wakker wordt en overdag moe bent? Gelukkig is slapeloosheid bijna altijd goed te behandelen. Lekker slapen is namelijk écht aan te leren. U kunt zelf heel veel doen om uw natuurlijke slaap (gewoonte) te herstellen. Ook in perioden van stress en zorgen.

Lees meer...

Reducept

Twee miljoen Nederlanders kampen met chronische pijn. Hiervoor is soms weinig behandeling. Virtual Reality kan uitkomst bieden.
Ik maak gebruik van deze allernieuwste behandelmethode ontwikkeld door het Friese bedrijf Reducept.

Lees meer...