Weesperstraat 402, 1018 DN Amsterdam

020- 4280237
info@amsteloefentherapie.nl

Ook in onze praktijk

Op de locatie van Amstel Oefentherapie hebben diverse paramedische zorgverleners hun eigen praktijk - deels of fulltime - onder hun eigen naam. Voordeel is een groot aanbod aan kennis en vaardigheden. Daar kunnen wij als therapeut en jij als cliënt gebruik van maken. Zo komen we samen tot het gewenste resultaat van je behandeling. Dit altijd in overleg met jou.

Fysio- en manuele therapie

Bij Praktijk Fysiro kun je terecht voor Fysiotherapie en manuele therapie. De manuele vorm wordt ook wel de ‘eggshell methode’ genoemd. Centraal staat het verbeteren van de gewrichtsbewegingen in het hele lichaam. Naast manuele therapie worden behandeltechnieken uit de fysiotherapie gebruikt, naast ontspanningsoefeningen en massage om te werken aan herstel.

Lees meer...

Haptotherapie

Haptotherapie richt zich op het behandelen van klachten die ontstaan als je dagelijks functioneren niet goed is afgestemd op je innerlijke gevoelsleven. Haptotherapie werkt aan herstel van verbondenheid met je zelf en je omgeving, waardoor handelen naar gevoel vanzelfsprekender wordt.

Lees meer...

Stottertherapie

Stottertherapie is er voor alle leeftijden, zowel beginnend als chronisch ontwikkeld. Bij beginnend stotteren is het doel vloeiend leren spreken. Bij chronisch stotteren is de therapie gericht op een gemakkelijke manier van spreken zonder gevoel van angst of schaamte.

Lees meer...

Yoga

Yoga neutraliseert stress op lichamelijk en geestelijk gebied. Daarnaast is yoga ook geschikt voor het behandelen van spanningsgerelateerde klachten. In Critical Alignment Yoga maken we spanningspatronen bewust. Deze spanning lossen we vervolgens op met behulp van de ademhaling en met specifieke hulpmiddelen.

Lees meer...

Dorn-Methode

Nanda Duin - Oefentherapeut Mensendieck & Dorn therapeut

Zie ook 'team'

Dorn methode

In de Dorn Methode wordt uitgegaan van een functioneel beenlengte verschil. Functioneel houdt in dat het veranderbaar is. Het beenlengteverschil is niet werkelijk langer of korter maar het is ontstaan. Het uitgangspunt is het corrigeren van het verschil in beenlengte. Met enkel het gebruik van de duimen in combinatie met de dynamische beweging van de client (zwaaibeweging van armen of benen) worden verschoven wervels en scheefstand van bekken voorzichtig terug gebracht in de juiste stand, en tegelijkertijd wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt om de doorbloeding van de weefsels te bevorderen. 

Achtergrond

Hoe ontstaat het beenlengteverschil? Ideaal is, als ons geraamte symmetrisch, harmonisch en statisch en dynamisch in evenwicht is. Iedereen heeft situaties meegemaakt die deze orde verstoord hebben, dat gewrichten zijn verschoven, verdraaid of gekanteld. Dit geldt in het bijzonder voor de wervelkolom, het SI-gewricht en bekken. De gevolgen zijn pijn of bewegingsbeperkingen. De oorzaak kan heel simpel tot complex zijn, bijvoorbeeld met de benen over elkaar zitten; regelmatig asymmetrische bewegingen makend (vaak in sport); een misstap tijdens een wandeling; bevalling etc. Soms is het lichaam zelf in staat dit te corrigeren. Lukt dit niet dan is andere hulp wenselijk. Brengen we het geraamte weer op orde dan overkomt ons een gevoel van welzijn.

Heup, SI gewricht, wervelkolom

Vaak zit in het ‘langere’ been de kop van het kogelgewricht van het dijbeen wat te los in de kom van het heupgewricht. Spieren en banden die de kop op zijn plaats moeten houden, wennen aan deze situatie en houden de kop niet meer goed in de kom. Het opheffen van het beenlengte-verschil zit hem in het terug brengen van de kop in de kom van het gewricht.
Omdat de kom van het heupgewricht onderdeel is van het bekken en het SI-gewricht de verbinding tussen bekken en wervelkolom, wordt ook het SI gewricht en de wervels indien nodig op zachte wijze gecorrigeerd. Voordeel van de Dorn-methode is dat de klant oefening(en) leert en kan toepassen en daardoor niet afhankelijk is van de therapeut.

Klachten

Dorn therapie wordt vooral toegepast bij klachten aan of rondom de wervelkolom en bekken: 
- beenlengteverschil
- bekkenscheefstand
- klachten van het sacrum (heiligbeen)
- ruggegraatsverkromming als scoliose of kyfose
- klachten rondom het schouderblad
- kniepijn
- hoofdpijn en migraine

Breuss massage

Na de Dorn behandeling wordt aanvullend een Breuss massage gegeven om het herstel van de wervelkolom te ondersteunen. De Breuss massage is een rustige ontspannende massage op de wervelkolom, waarbij de wervelkolom zich kan gaan herstellen. Het wordt met een speciale olie uitgevoerd en geeft een diepgaande werking op de tussenwervelschijven om het proces te stimuleren. De Breuss massage is een rustige, zachte therapeutische rugmassage die psychische en lichamelijke blokkades goed kan helpen oplossen. De massage wordt met de handen uitgevoerd om de rug meer te strekken.

Kosten

Een Dorn behandeling en/of Breuss massage duurt 60 minuten en kost € 60,- (kan aanvullend verzekerd zijn).

Lees meer...