Weesperstraat 402, 1018 DN Amsterdam

020- 4280237
info@amsteloefentherapie.nl

Ik heb een hernia in mijn lage rug, wat nu?

Cindy Stello is tekstschrijver en ervaringsdeskundige. Zij kreeg een dubbele hernia en kwam voor en na haar operatie bij ons onder behandeling. Ze houdt een blog bij voor iedereen die wil lezen hoe het dagelijks leven met een hernia eruit ziet, én voor mensen die willen weten wat je zelf kunt doen aan lage rugklachten: www.redjerug.blogspot.nl

Lees meer...

Wat is een depressie?

Iedereen is weleens somber of treurig. Zulke gevoelens kunnen opkomen na een tegenslag of ruzie, het verlies van een dierbaar iemand of zomaar. Meestal trekt zo’n sombere bui vanzelf weg. Maar bij sommige mensen blijft deze stemming aanhouden. Mensen die langere tijd last houden van zo’n zwaarmoedige stemming lijden mogelijk aan een depressie. Deze 'zwarte hond' die depressie heet zit veel mensen in de weg. Ben je benieuwd hoe die zwarte hond eruit kan zien, kijk dan naar deze video.

Lage rugpijn - hoe zit het?

Wat zijn de ingrediënten bij lage rugpijn? Wat kan jij zelf doen om de klachten te verminderen? Van de 10 mensen krijgen er 6 tot 9 tenminste 1 keer lage rugpijn. Bij sommige mensen blijft het bij die ene keer, bij anderen komt het regelmatig terug.

Lees meer...

Het bezielde lichaam

In 'Het lichaam als verhaal' over haptonomie in het dagelijks leven, schrijft Dieuwke Talma dat we bij veel prikkels om ons heen vaak niet voelen dat we onszelf daarin verliezen. Ze illustreert dit met een bijzonder beeldend verhaal.

Lees meer...

Bijna helft jongeren heeft 'gameboyrug'

Kinderen in de groei zitten zo vaak kromgebogen boven hun smartphones, tablets en gameboys dat ze een kromme, vergroeide rug ontwikkelen. Artsen en deskundigen waarschuwen voor de 'gameboyrug'.

Lees meer...

Omgaan met stress

Een leraar psychologie loopt rond in het klaslokaal en vertelt over het omgaan met stress. De leraar heeft een glas water in zijn hand en vraagt: “Hoe zwaar is dit glas?”

Lees meer...

Mindfulness - de 'Mind Jar'

Een 'Mind Jar' is een meditatie instrument dat je kunt gebruiken als je voelt dat je meegesleept wordt door emoties en gedachten. Deze Mind Jar helpt om rust en helderheid te brengen in je hoofd en lichaam.

Bron: http://www.peaceisthewayfilms.com