Weesperstraat 402, 1018 DN Amsterdam

020- 4280237
info@amsteloefentherapie.nl

Nanda Duin

Al lang heb ik interesse in, en om, te bewegen, de energetische uitwerking hiervan en de holistische gedachte dat lichaam en geest een zijn. Deze interesse heeft me via Tai Chi, sinds 2004 geef ik hierin les, naar Oefentherapie Cesar-Mensendieck gebracht. In beide staat een natuurlijke manier van bewegen centraal. 

Oefentherapie Cesar-Mensendieck is een samenwerking tussen client en oefentherapeut. Mijn kracht is je te laten voelen, en daardoor bewust te worden, hoe je met een functioneel gebruik van spieren en gewrichten zo optimaal mogelijk kan staan, zitten en bewegen. Bewegen vanuit ontspanning in plaats van inspanning. Iedereen zou dit 'moeten' kunnen en het is een samenwerking om dit te bereiken. Met vertrouwen, inzicht en plezier.

Oefentherapie Cesar-Mensendieck is bijzonder. Je bent je eigen leermeester: het geeft je via gewaarwording bewustwording en inzicht in je houding, beweging, ademhaling en ontspanning.

Wat zeggen cliënten over de behandelingen?

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Dorn methode - Naast oefentherapeut Mensendieck ben ik ook Dorn therapeut. 

In de Dorn Methode wordt uitgegaan van een functioneel beenlengte verschil. Functioneel houdt in dat het veranderbaar is. Het beenlengteverschil is niet werkelijk langer of korter maar het is ontstaan. Het uitgangspunt is het corrigeren van het verschil in beenlengte. Met enkel het gebruik van de duimen in combinatie met de dynamische beweging van de client (zwaaibeweging van armen of benen) worden verschoven wervels en scheefstand van bekken voorzichtig teruggebracht in de juiste stand. Tegelijkertijd wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt om de doorbloeding van de weefsels te bevorderen. 

Meer informatie