Weesperstraat 402, 1018 DN Amsterdam

020- 4280237
info@amsteloefentherapie.nl

Sigrid Stam

Ruim 15 jaar werk ik met veel plezier als oefentherapeut Cesar. Mijn affiniteit is vooral gaan liggen bij psychosomatische, oftewel spanningsgerelateerde klachten. In 2011 heb ik hiervoor de HBO opleiding Psychomatiek afgerond en werk als geregistreerd psychosomatisch oefentherapeut. Ik begeleid tevens bij SOLK (somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten) en slaapproblematiek

In de behandeling heb ik aandacht voor de persoonlijke betekenis en oorzaken van een klacht. Samen met de cliënt ga ik op zoek naar de kern, de oorzaak van de klacht. Soms is dit puur lichamelijk en ligt de oorzaak bijvoorbeeld bij een verkeerde manier van bewegen. Vaak ontstaan lichamelijke klachten echter doordat iemand, om wat voor reden dan ook, overbelast of uit balans is geraakt. Langdurige stress, angst of vermoeidheid kan zich dan gaan uiten in lichamelijke klachten als hoofdpijn, gespannen rug, nek- of schouderspieren of hyperventilatie. Iemand bewust maken van de oorzaak van de klacht en iemand vervolgens leren om vaak met kleine, simpele veranderingen en oefeningen weer in balans te komen vind ik de kracht van mijn vak. Mijn nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ik in ontwikkeling blijf.

In januari 2021 ben ik afgestudeerd als Haptotherapeut. Haptotherapie brengt je door middel van gesprek en oefening/aanraking weer in contact met je gevoelens en emoties. Zo dat voelen, denken en doen weer in balans kunnen komen. Je leert herkennen en erkennen wat goed voor je is en wat niet. Leef je vanuit de gedachte van wat moet of wat van je verwacht wordt? Heb je onbegrepen lichamelijke klachten? Draait je hoofd overuren en kan je de uit-knop niet vinden of vraag je je af waarom je niet lekker in je vel zit? Dan is haptotherapie mogelijk iets voor jou. Momenteel ben ik bezig met de aanvraag van mijn registratie. Dit houdt in dat een deel van de behandelingen, bij de juiste aanvullende polis, worden vergoed. Tot die tijd declareer ik de behandelingen vanuit de psychosomatische oefentherapie. Bij geen aanvullende polis is het tarief € 50,- per sessie (50-60 minuten)

Deze animatie vertelt je meer over Haptotherapie: https://vimeo.com/142150361

Wat zeggen cliënten over de behandelingen?

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.