Skip to main content

Weesperstraat 402, 1018 DN Amsterdam
020- 4280237
info@amsteloefentherapie.nl

Sigrid Stam

Ik ben Sigrid Stam (1971). Met veel plezier werk ik als Oefentherapeut Cesar en GZ-Haptotherapeut. Dit doe ik vanuit mijn praktijk aan de Weesperstraat in het centrum van Amsterdam. 

Mijn ontwikkeling als therapeut begon in het jaar 2000 aan de Hogeschool van Utrecht waar ik de opleiding tot Oefentherapeut Cesar volgde. Mijn affiniteit lag al snel bij psychosomatische of spanningsgerelateerde klachten. In 2011 heb ik mij gespecialiseerd en geregistreerd als psychosomatisch oefentherapeut.

Bewust voelen en het gevoelsleven ontwikkelen is voor mij inmiddels een reis van twintig jaar. Vanuit mijn persoonlijke en professionele interesse heb ik mij verder ontwikkeld tot haptotherapeut. Sinds 2021 werk ik tevens als geregistreerd haptotherapeut bij Amstel Oefentherapie en een praktijk in Zaandam. Als haptotherapeut breng ik mensen weer in contact met zichzelf en in contact met hun omgeving. Contact maken met je eigen lijf en voelen wat er te voelen is in het moment. Voor meer info: sigridstam.nl

Als (psychosomatisch) oefentherapeut heb ik aandacht voor de persoonlijke betekenis en oorzaken van klachten. Je lijf helpt jou door ongevraagd signalen af te geven. Wat jouw lichaam je vertelt, en wat jouw onderliggende behoeften zijn, onderzoek ik graag samen. Soms is dit puur lichamelijk en ligt er een oorzaak in een ongunstige manier van bewegen. Vaak ontstaan klachten ook vanuit langdurige stress en kan zich uiten in o.a. hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, gespannen spieren en een verstoorde ademhaling. Je bewust maken van de oorzaken van je klachten, en met toegankelijke oefeningen weer naar een herstel van jouw balans te zoeken, vind ik de kracht van dit vak.

Cliënten omschrijven mij als toegankelijk, integer, betrokken en kundig. Zelf vind ik het als therapeut belangrijk om open en transparant te zijn in het contact, om zo goed af te kunnen stemmen op wat ik waarneem bij de ander, zodat ik daarop in kan spelen.

Jezelf ontplooien en je ontwikkelen als mens en therapeut vind ik heel belangrijk. Ik ben actief in een intervisiegroep met collega’s, lees vakliteratuur en neem regelmatig deel aan cursussen en opleidingen om mijn kennis up-to-date te houden.

Wat zeggen cliënten over de behandelingen?

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.